torstai 2. heinäkuuta 2015

Runo herättää kaupungin ja ihmiset eloon, sana luo merkityksen ja varmuuden elämälle


Järjestyksessään 39. Kajaanin Runoviikko starttasi käyntiin iloisella runon rytinällä keskiviikkona (1.7.2015). Kuusipäiväinen tapahtuma tarjoaa sanan ja sävelen kuulijoille viitisenkymmentä upeaa kulttuuritilaisuutta - runoja ja musiikkia moneen makuun. Suven runoilija Pentti Saaritsa paljasti Runoviikon alkuun runokiven kajaanilaisella walk of famella, runotähtien kadulla, Kaukametsän pihalla. Runokivien polku, jonka kokoamisen perinteen aloitti taiteellinen johtaja Sina Kujansuu, on näkemisen arvoinen.

Runokivellä Saaritsa
 ja Reimaluoto
Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto toteaa tämän vuoden teemasta, että sanat luovat todellisuutta ja rakentavat ihmismielen. Sanat luovat muistoja ja merkityksiä. Kajaanin opettajankoulutusyksikön pääoven yläpuolella luki aikanaan "elämän totuutta etsi". Sanan ja totuuden etsiminen ovat ihmisen kasvun keskiössä. Totuuden etsimisestä näyttää Reimaluodon mukaan muodostuneen nyky-yhteiskunnassa kuitenkin yhdenlainen kilpajuoksu ja pudotuspeli, mutta sanojen avulla voimme pysyä kiinni totuuden syrjässä ja sitä kautta myös kiinni ihmisyydessä ja sivistyksessä.
Runoviikon 2015 sisältöön voi tutustua tarkemmin Runoviikon kotisivuilta. Alla muutama kuva Runoviikon avajaisista ja ympäristöstä tapahtuman äärellä.

Avajaiset - Taisto Reimaluoto

Avajaiset - Talvivaara, Kajaani Dance
Avajaisten yleisöäRunoteltta - Tuukka Vasama
Runoviikko Kajaanin markkinakadulla

Suven runo - Pentti Saaritsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti