maanantai 2. marraskuuta 2015

Vuosi blogin kirjoitusta täynnä - mitä se hyvejää...

Tänään tuli tasan vuosi täyteen tämän blogin kirjoitusta. Voisi todeta, että "ei huono homma lainkaan". Kirjoittaminen on ollut tähän saakka helppoa ja tekstiä on väliin tullut jopa liiaksikin asti mutta onpahan ajatusta paperilla, johon voi palata aina tarvittaessa. Yksi motiivi kirjoittamiselle on ollutkin tehdä tietoa ja asioita näkyväksi ja ennen kaikkea jakaa tietoa myös toisille. Tieto on siinä merkillinen ilmiö, että se yleensä vain paranee, mitä useampi ihminen siitä pääsee osalliseksi, kunhan kyseessä ei ole kuitenkaan huhu tai muu epämääräinen tieto.


Blogi on hyvä väline asioiden uutisointiin. Oman tai edustamansa organisaation äänen saa bloggaamalla kohtuullisen hyvin kuuluviin. On ollut mukava huomata, että blogitekstit ovat herättäneet väliin vilkastakin keskustelua. Blogi on luonut osaltaan myös myönteistä kuvaa kajaanilaisesta opetuksesta ja kasvatuksesta. Palaute blogiteksteistä on ollut myönteistä. Ihmiset ovat pitäneet hyvänä sitä, että johtaja kuvaa ajatuksiaan ja näkemyksiään edustamansa toimialan asioista. Bloggaamisen kautta haastaa itseään, mikä pitää huolen siitä, että ammatillisesti ei pääse pitkästymään, urautumaan tai linnoittautumaan omaan kuoreensa.

Tärkeä motiivi blogin pitämiselle on ollut yksinkertainen kirjoittamisen ilo. Kirjoittaminen jäsentää ajatuksia ja rentouttaa. Kirjoittaminen on loistava harrastus, jota voi suositella kaikille. Teksti tai pari kuussa ei tee kellekään pahaa. Toivon, että blogi toimii myös esimerkkinä muille kollegoille, sivistystoimen yksiköille, kouluille ja päiväkodeille. Blogi on johtamisen kannalta ja myös pedagogisesti hieno mahdollisuus. Kajaanilaiset TVT-mentorit ovat ymmärtäneet ja ottaneet tämän mahdollisuuden erinomaisesti käyttöönsä hankkeen viestinnässä.

Kirjoittaminen ei ole niin vaikeaa, kuin äkkiä kuvittelisi. Valtaosa teksteistä on syntynyt hetkessä olleista ajatuksista tai ajankohtaisista teemoista. Pisimmillään olen yhtä tekstiä kirjoittanut parina iltana ja lyhyimmillään teksti on valmistunut puolessa tunnissa. Bloggaaminen jatkuu. Katsotaan jatkossa kulloisenkin tilanteen ja ajankohdan mukaan, kuinka aktiivisesti. Kuten todettu, pari tekstiä kuussa ei tee pahaa kellekään. 
Muutamia faktoja tästä blogista vuoden tapahtumina:
  • 80 julkaistua tekstiä - hieman yli kymmenestä tekstistä pariin tekstiin kuukaudessa
  • Hieman yli 32 000 sivun katselua vuoden aikana
  • Sivun katselut ovat vaihdelleet 1700 katselusta 5000 katseluun kuukaudessa
  • Suosituin teksti katselukertojen perusteella on ollut "Tieto- ja viestintäteknologia on mahdollisuus laajentaa oppimisen todellisuutta - mikä estää linjakasta kehitystyötä?"
  • Facebook ja Google ovat olleet yleisimmät sivustot, joiden kautta blogi on löydetty
  • Olen jakanut blogitekstit pääasiallisesti Twitterin, Facebookin ja Google+ kautta, yksi tai kaksi jakoa per teksti 
  • Olen aloittanut juuri tänään käyttämään myös bloggerin mobiilisovellusta tekstien kirjoittamiseen. Sovelluksen toimivuus on vielä arvioinnin alla - näistä kokemuksista kirjoitan tuonnempana 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti