keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Itsensä johtamisen taito on tie elinikäiseen oppimiseen ja menestykseen

"Pidä toimintakykyäsi vireillä harjoittamalla tahtoasi hiukkasen joka päivä! Toisin sanoen: ole ehdottoman urhoollinen, kun kysymyksessä ovat pienet, vähemmän tärkeät seikat, tee joka päivä jotain vain siksi, että se tuntuu vaikealta, jota sinä päivänä, kun todelliset vaikeudet ovat edessäsi, havaitset olevasi harjaantunut ja kyllin vahva kestääksesi koetuksen.
William James
Näin William James kehotti aikanaan opettajia kehittymään. J. E. Salomaa puolestaan kannusti elinkaaripsykologisessa ajattelussaan tutustumaan joka päivä johonkin ajattelua hersyttävän ajatuksen sen jälkeen, kun olemme täyttäneet 35-vuotta. Salomaa katsoi tämän iän olevan vedenjakaja ihmiselämässä ja ajattelun kehittämisen tällä tavalla tie viisaaseen vanhuuteen.

Kun Curt Lindström luotsasi Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen ensimmäiseen MM-kultaan, hänen keskeinen teesinsä kuului "lite bättre". Hieman paremmin. Jokaisen on aina pyrittävä tekemään työnsä hieman paremmin, kuin edellisellä kerralla. Se on tie menestykseen.

Lisään vielä näihin kolmeen näkemykseen ajatuksen siitä, että vuosittain meidän tulisi pyrkiä uudistumaan niin, että opettelemme jonkin uuden taidon tai opettelemme irtautumaan kahlitsevista rutiineista ja tekemään jonkin totutun asian aivan uudella tavalla.

Omalla tasollaan tai tehtävässään menestymiseen on olemassa vain yksi tie, ponnistelu ja vaivannäkeminen. Uusien asioitten oppiminen on aina mahdollista mutta se edellyttää kykyä johtaa itseään arjessa sekä muuttuvissa tai uudistuvissa tilanteissa. Itsensä johtamisen ja elinikäisen oppimisen eteen on tehtävä työtä. Kyse on pitkälle asenteesta, jonka voi oppia, kun huolehtii seuraavien tekijöitten toteutumisesta omassa elämässään:
Säännöllinen liikunta on fiksu
tapa vaivannäköön, uuden
oppimiseen ja sosiaaliseen
vuorovaikutukseen
  1. huolehdi päivittäin arjen askareista, itsestäsi sekä läheisistäsi ja tee tylsätkin asiat ajallaan
  2. pyri tekemään työt joka kerta hieman paremmin kuin aiemmin teit
  3. lue ja seuraa aikaasi päivittäin, kirjoita ja keskustele näkemästäsi, lukemastasi ja kuulemastasi
  4. opettele vuosittain jokin uusi taito tai riko rutiinit - opettele tekemään asioita uudella tavalla
  5. Innostu uusista asioita ja kohtaa uusi tilanne rohkeasti

Seuraavien apukysymysten avulla voit testata, oletko itsesi johtamisen ja elinikäisen oppimisen polulla:

Minkä arjen velvoitteen hoidit tänään tai tällä viikolla vaikka asia tuntui vastenmieliseltä? Mitä kehitystehtäviä olet asettanut työllesi tälle keväälle? Miten aktiivisesti seuraat aikaasi ja luetko päivittäin? Keskusteletko aktiivisesti työkavereidesi, ystäviesi tai puolisosi kanssa ajankohtaisista asioista? Osallistutko keskusteluun ajankohtaisista asioista sosiaalisessa mediassa tai jaatko näkemyksiäsi aktiivisesti toisille somessa? Mitä uutta olet päättänyt opetella tämän vuoden aikana? Milloin viimeksi olet innostunut jostain uudesta asiasta tai tapahtumasta ja mikä tämä asia / tapahtuma oli?

...ainakin pyrkimys ja tahtotila tähän suuntaan, jos ei päivittäin muista tai jaksa olla itselleen vaativa...

Linkkejä

Elinikäisen oppimisen avaintaidot, OPH

Aivot ja tunneäly - flowta, mielenhallintaa ja johtamista

Tunne itsesi - itsetuntemuksen kehittäminen on avain tasapainoiseen kasvuun ja suvaitsevaisuuteen

Bruhn, Karl. 1973. 1900-luvun pedagogisia virtauksia. OTAVA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti