perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kainutlaatuista opsia!

Kainuulaiset opetussuunnitelman tekijät kokoontuivat torstaina 21.4.16 yhteiseen OPS-seminaariin juhlistamaan opetussuunnitelmaprosessin tämänhetkistä valmistumista. Kunnat päättävät loppukevään aikana kuntakohtaisten opetussuunnitelmien hyväksymisestä ja syksyllä alkaa kouluissa "uusi aika".

OPS-työ on ollut onnistunutta. Prosessi on edistänyt opettajien ja koulujen valmiutta kehittää koulua ja opetusta uuden opetussuunnitelman henkeen. Monipuoliset opetusmenetelmät, oppimisympäristöjen kehittäminen ja digitaalisten välineiden käytön haltuun ottaminen ovat kehittymässä sujuvaksi osaksi koulujen arkea hyvän kasvun ja hyvinvointia tukevan kasvuyhteisön muodostamiseksi. Seuraavassa videossa on noin kymmenminuuttinen kooste seminaaristamme:


Tärkeää on muistaa, että OPS-työ ei pääty tähän vaan tästä se alkaa - opetuksen säännöllinen kehittäminen ja arviointityö. Perusopetuksen uusi OPS tulee viemään suomalaista opettajuutta, profeesiona uudelle tasolle. SITRAn työryhmä totesi noin vuosi takaperin, että suomalaisen koulutuksen visiona tulee olla "maa, jossa kaikki rakastavat oppimista". Pienenä mutta ei varmasti vähäpätöisenä juonteena voidaan mainita, että ensi syksystä alkaen jokaisessa kainuulaisessa peruskoulussa juhlitaan koulun aloittamista. Tästä tehdään vuotuinen perinne, jolla halutaan edistää koulutuksen, oppimisen ja hyvän kasvun arvostusta maassamme.

Kiitos kaikille perusopetuksen OPS-työhön osallistuneille opettajille, oppilaille, perheille ja muille sidosryhmille.


Linkkejä

Opetushallitus ja OPS-työn tuki
Osaava Kainuu -hankkeen blogi

Muutama aiheesta aiemmin kirjoitettu blogi-teksti

Ops2016 -työ rullaa eteenpäin kuin juna - STEP! otetaan askel tulevaisuuteen
Ops2016 ja yritysyhteistyö koulun toimintakulttuurin kehittämiseksi - STEP! askel eteenpäin taas
Uusi POPS päivittää sivistyksen 2020-luvulle: tulevaisuuden sivistys muodostuu moraalisista valmiuksista
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti